Kennisbank Kooprecht Algemeen Advocaat vastgoedrecht

Advocaat vastgoedrecht

advocaat vastgoedrecht

Advo-Recht.be is een ervaren advocatenkantoor in vastgoedrecht. Een gespecialiseerd advocaat staat u bij in geschillen over huur, koop, mede-eigendom… Ontdek hoe een advocaat vastgoedrecht u kan helpen bij juridische kwesties met betrekking tot onroerend goed.

 

Op zoek naar een advocaat vastgoedrecht?

Bent u eigenaar van vastgoed of bent u van plan om vastgoed te kopen? Dan krijgt u ongetwijfeld te maken met juridische kwesties. Het is daarom belangrijk om een advocaat vastgoedrecht in te schakelen. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om een specialist in te schakelen op het gebied van vastgoedrecht. We bespreken de taken van een advocaat vastgoedrecht en de voordelen van het inschakelen van een specialist.

 

De taken van een advocaat vastgoedrecht

Een advocaat vastgoedrecht is gespecialiseerd in juridische kwesties met betrekking tot onroerend goed. De taken van een advocaat vastgoedrecht zijn onder andere:

 • Het opstellen van contracten en overeenkomsten: een advocaat vastgoedrecht kan u helpen bij het opstellen van koopcontracten, huurovereenkomsten en andere juridische documenten.
 • Het adviseren bij vastgoedtransacties: een advocaat vastgoedrecht kan u adviseren bij de aankoop of verkoop van vastgoed. Hierbij kan hij of zij u helpen bij het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden.
 • Het vertegenwoordigen bij geschillen: mocht er een geschil ontstaan over onroerend goed, dan kan een advocaat vastgoedrecht u vertegenwoordigen bij de rechtbank.

 

Voordelen van het inschakelen van een advocaat vastgoedrecht

Het inschakelen van een advocaat vastgoedrecht heeft verschillende voordelen. Enkele voordelen zijn:

 • Expertise: een advocaat vastgoedrecht heeft kennis en ervaring op het gebied van vastgoedrecht. Hierdoor kan hij of zij u helpen bij het oplossen van juridische kwesties en bij het voorkomen van juridische problemen.
 • Tijdsbesparing: door het inschakelen van een advocaat vastgoedrecht hoeft u zich geen zorgen te maken over juridische kwesties. Hierdoor kunt u zich richten op andere zaken.
 • Kostenbesparing: hoewel de kosten van een advocaat vastgoedrecht hoog kunnen zijn, kan het inschakelen van een specialist u uiteindelijk geld besparen. Een advocaat vastgoedrecht kan u helpen bij het voorkomen van juridische problemen en bij het onderhandelen over de prijs en voorwaarden bij vastgoedtransacties.

 

Bij welke geschillen helpt een advocaat vastgoedrecht?

De advocaat kan helpen bij geschillen omtrent:

 • Koop – verkoop
 • Verborgen gebreken bij de verkoop
 • Niet uitvoeren van verbintenissen
 • Huurgeschillen
 • Geschillen inzake mede-eigendom

 

Hoeveel kost een advocaat vastgoedrecht?

Een belangrijke vraag bij juridische bijstand is de kostprijs. Hoewel transparantie zeer belangrijk is in de advocatuur, is het vaak niet eenvoudig om op voorhand een totale kostprijs te bepalen.

Immers is het verloop van de bijstand afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • Moet een procedure worden opgestart?
 • Wat is de houding van de tegenpartij?

Bij huurgeschillen zal de advocaat dus vaak aan een ereloon per uur werken. Uiteraard maak je best op voorhand een duidelijke afspraak met de advocaat en vraag je voor zover mogelijk een inschatting te geven, gelet op de omstandigheden.

Tot slot is het belangrijk dat ook de kosten van de gerechtsdeurwaarder moeten betaald worden. Deze zitten niet in het ereloon van de advocaat inbegrepen. Vraag dus ook steeds hierover duidelijkheid aan de advocaat.

Verder lezen over: Hoeveel kost een advocaat?

 

Conclusie

Een advocaat vastgoedrecht kan u helpen bij juridische kwesties met betrekking tot onroerend goed. Het inschakelen van een specialist heeft verschillende voordelen, zoals expertise, tijdsbesparing en kostenbesparing. Wanneer u te maken krijgt met juridische kwesties met betrekking tot vastgoed, is het verstandig om een advocaat vastgoedrecht in te schakelen. Zo weet u zeker dat u op een professionele en juridisch correcte manier geholpen wordt.

Op zoek naar een advocaat kooprecht?

Tijdens een eerste consultatie wordt uw probleem besproken, waarbij onze advocaten het juridische kader schetsen en de mogelijke oplossingen overlopen.

MAAK EEN AFSPRAAK